22 листопада 2018 року на базі Лисичанського професійного торгово-кулінарного ліцею відбулося ІІ засідання Школи передового педагогічного досвіду з професії «Кондитер».

Засідання відкрила методист, відповідальний за роботу кабінету нормативно-правового забезпечення діяльності закладів освіти та професійної підготовки НМЦ ПТО у Луганській області, яка ознайомила слухачів з програмою ІІ засідання школи та необхідністю впровадження сучасних виробничих технологій у кондитерському мистецтві.

 MG 4634

 

У роботі школи взяли участь майстри виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, що здійснюють підготовку кондитерів.

 MG 4639

Керівник школи Ольга Панькіна в теоретичній частині презентувала використання айсингу в кондитерському мистецтві.

 MG 4649

 

 MG 4650

 

 MG 4652

 

Практична частина пройшла у формі майстер-класу, де слухачі відпрацювали техніку роботи з новими інструментами, різні види консистенції айсингу, техніку розпису пряників: «Заливка без контуру», «Контурна заливка», «Контурна заливка м`якими піками», «Мокрим по мокрому», «Мармуровий ефект», «Мокрим по сухому», ажурний декор «Вензелі», «Сіточка», «Вишивка рішельє», «Розтушовка або вишивка пензликом», розпис пряника харчовими фломастерами.

 MG 4658

 

 MG 4666

 

 MG 4675

 

 MG 4683

 

 MG 4723

 

 MG 4751

 

 MG 4769

 

 MG 4770

У рамках роботи школи всім слухачам була надана можливість відпрацювати виготовлення елементів прикрас з айсингу.

На згадку присутні отримали подарунки-пряники, які своїми руками оздоблювали елементами прикрас з айсингу.

 MG 4775

Слухачі Школи передового педагогічного досвіду висловили щиру подяку керівнику школи, сподіваючись на подальшу зустріч.